ဖိုင်လွှဲပြောင်းမှု မျက်နှာပြင် လုပ်ဆောင်ပုံလမ်းညွှန်
1. ဓာတ်ပုံများကို My Page သို့
အလိုအလျောက်လွှဲပြောင်းခြင်း
My Page သည် app နှင့်ချိတ်ဆက်ထားသော web service ဖြစ်ပြီး ဆောက်လုပ်ရေး project အလိုက်
ဓာတ်ပုံများ၊ My Board များ၊ Mamezu ပုံများနှင့် အခြား data များကို ကြည့်ရှုစီမံနိုင်ပါသည်။
ဤလုပ်ဆောင်ချက်ကို အင်္ဂါရပ်အပြည့်အစုံ (Premium) ဗားရှင်း တွင်သာ
အသုံးပြုနိုင်ပါသည်။
စက်အတွင်းရှိ project ကို My Page ပေါ်ရှိ project (cloud project) နှင့် ချိတ်ဆက်ထားပါက
sync လုပ်နိုင်သော ဓာတ်ပုံများကို ရိုက်ကူးချိန်တွင် ရွေးထားသော project ၏
Photos tab သို့ အလိုအလျောက်လွှဲပြောင်းပါသည်။ File Transfer
မျက်နှာပြင်တွင် ဓာတ်ပုံရွေးပြီး [Send] ကို နှိပ်ရန်မလိုပါ။
My Page သို့ အလိုအလျောက်လွှဲပြောင်းခြင်းသည် Box သို့မဟုတ် Dropbox သို့ manual transfer
လုပ်ခြင်းနှင့် သီးခြားဖြစ်ပါသည်။ Network အခြေအနေပေါ်မူတည်၍ My Page တွင် ဓာတ်ပုံပေါ်လာရန်
အချိန်ယူနိုင်ပါသည်။
1-1. My Page သတ်မှတ်နည်း
- အင်္ဂါရပ်အပြည့်အစုံဗားရှင်းကို ဖွင့်ပါ
- Full-Featured (Premium) ဗားရှင်းကို ဝယ်ယူပြီး app တွင် ဝယ်ယူမှု active ဖြစ်ကြောင်း
စစ်ဆေးပါ။
- My Page account မှတ်ပုံတင်ပါ
- Settings မျက်နှာပြင်ရှိ အခြားဆက်တင်များ (ETC Settings) tab
ကိုဖွင့်ပြီး [Register My Page Account] ကိုနှိပ်ပါ။
- Login email နှင့် password ကိုမှတ်ပုံတင်ပါ။ Email သည် ဝယ်ယူရာတွင် အသုံးပြုသော Google
Account နှင့် တူရန်မလိုပါ။
- စက်အတွင်း project ကို ရွေးပါ သို့မဟုတ် မှတ်ပုံတင်ပါ
- Construction Registration/Selection မျက်နှာပြင်ကိုဖွင့်ပြီး
project ကိုရွေးပါ။ Project အသစ်အတွက် ဆောက်လုပ်ရေးနံပါတ်နှင့် အမည်ကိုထည့်ပြီး [Add]
ကိုနှိပ်ပါ။
- Cloud project နှင့် ချိတ်ဆက်ပါ
- ဆောက်လုပ်ရေးအမည်အောက်ရှိ ချိတ်ဆက်မည့် Cloud Project နေရာတွင်
ရှိပြီးသား project ကိုရွေးကာ [Link to Existing Project] ကိုနှိပ်ပါ၊ သို့မဟုတ် [Register
as a New Cloud Project] ကိုနှိပ်ပါ။
- ချိတ်ဆက်ထားသည်: cloud project အမည် ဟုပြသကြောင်း
စစ်ဆေးပါ။
- ဓာတ်ပုံရိုက်ပါ
- ချိတ်ဆက်ထားသော project ကိုရွေးထားစဉ် ဓာတ်ပုံရိုက်ပါ။ ဓာတ်ပုံများကို background တွင် My
Page သို့လွှဲပါမည်။
- My Page တွင်စစ်ဆေးပါ
- Web browser မှ My Page သို့ဝင်ပြီး
ချိတ်ဆက်ထားသော project ၏ Photos tab ကိုစစ်ဆေးပါ။
မှတ်ချက်: Project မချိတ်ဆက်ရသေးပါက ဓာတ်ပုံမှ cloud project
အသစ်ကို အလိုအလျောက်မဖန်တီးပါ။ ဓာတ်ပုံသည် Project ချိတ်ဆက်မှုကို
စောင့်ဆိုင်းနေသည် အခြေအနေတွင်ရှိပြီး project ချိတ်ဆက်ပြီးနောက် လွှဲပြောင်းမှု
ပြန်လည်စတင်ပါမည်။
2. စတင်ခြင်းနှင့် မျက်နှာပြင်မှ ပြန်ထွက်ခြင်း
- ယခင်မျက်နှာပြင်ရှိ [Send] ခလုတ်မှ File Transfer မျက်နှာပြင်
(
FileActivity) ကိုဖွင့်ပါသည်။
- အပေါ်ဘယ်ဘက်ရှိ Back Button ကိုနှိပ်၍ ယခင်မျက်နှာပြင်သို့ ပြန်ပါ။
3. ဓာတ်ပုံစာရင်း ပြသခြင်း
- ဓာတ်ပုံ preview များကိုပြသပါသည်။ Permission မရှိပါက [Allow] ကိုရွေးပါ။
4. Display Filter ပြောင်းခြင်း
- အောက်ရှိ radio button များဖြင့် Not Sent၊ Sent သို့မဟုတ် Both ကိုရွေးပါ။
5. အားလုံးရွေးချယ်/အားလုံးမရွေးချယ်
- Select All သည် ပုံအားလုံးကိုရွေးပြီး
Deselect သည် ရွေးချယ်မှုအားလုံးကိုရှင်းပါသည်။
6. ရွေးထားသောအရေအတွက် စစ်ဆေးခြင်း
- အောက်ရှိ “X items selected” စာသားတွင် အရေအတွက်ကိုပြသပါသည်။
7. Manual File Transfer စတင်ခြင်း
- Send ကိုနှိပ်၍ ရွေးထားသောပုံများကို cloud service သို့ upload
လုပ်ပါ။
- Box သို့မဟုတ် Dropbox account ကို သီးခြားပြင်ဆင်ရန်လိုသည်။
- Box → Authentication → Folder selection →
Upload
- Dropbox → Authentication → Folder selection →
Upload
- Destination folder ကို cloud service တွင် ကြိုတင်ဖန်တီးရမည်။ App သည် folder
မဖန်တီးပေးပါ။
8. Upload ပြီးဆုံးပြီးနောက် လုပ်ဆောင်ချက်
- “All files uploaded” ဟုပြသပါသည်။
- Cloud service မျက်နှာပြင်ပိတ်ပြီး မူလမျက်နှာပြင်သို့ ပြန်ပါသည်။
9. မှတ်ချက်များ
- Transfer ပြီးနောက် ကြည့်ခြင်း၊ share ခြင်း၊ delete လုပ်ခြင်းတို့သည် cloud service
UI ပေါ်မူတည်သည်။
- Save folder နှင့် account authentication ကို ကြိုတင်ပြင်ဆင်ပါ။
10. စက်အတွင်းရှိ ဓာတ်ပုံဖိုင်တည်နေရာ
- Blackboard ပါသောဓာတ်ပုံနှင့် မပါသောဓာတ်ပုံနှစ်မျိုးစလုံးကို စက်တွင်သိမ်းပါသည်။
- Blackboard ပါသောဓာတ်ပုံ:
Pictures/Images/StampedImages
- Blackboard မပါသောဓာတ်ပုံ:
Pictures/Images/CameraX-Image
- ဤ folder များသည် ကင်မရာ၏
DCIM folder နှင့် မတူပါ။